Kommunikasjon

En kommunikasjonsrådgiver tar utfordringen på strak arm! – #DAGSCHRIS

 

tick-yes

Her får du historien bak hvordan en leser gjennom #DAGSCHRIS fikk øynene opp for et alternativ til den digitale veien som hun nesten hadde glemt.

Kun 1 mail daglig?

Når Christoffer Hovde for noen uker siden skrev om sitt prosjekt #DAGSCHRIS var jeg lett med. En uendelig strøm av uleste mail kan ta motet fra de fleste. Hvis noe legges på intranett må man jo sende mail for å informere om at det er lagt der!? Og sånn i tilfelle noen ikke sjekker intranett er det vel bedre å sende mail til alle ansatte om nytt parkeringsmønster, kantinemeny, vindusvasking og what not. På jobbmailen er jeg foreløpig rimelig skånet for reklame og spam.

«#DAGSCHRIS er en umulig utfordring når man jobber i en kommunikasjonsavdeling.» – Click to Tweet

(Foreløpig i mitt hode i allefall)

Det er vilt hvor mange mail jeg sender og mottar daglig. Til reklamebyrået, kollegaer i min avdeling, personen jeg deler kontor med!?, mamma, andre avdelinger – listen er lang. Utfordringen kunne bare ikke tas uten litt redigering av reglene. Samme mail til mamma og reklamebyrået funker liksom ikke. Så jeg har startet i slow motion, innad i avdelingen jeg jobber. Det var vel kanskje sånn Christoffer hadde tenkt det også, men de som kjenner meg vet at jeg alltid hopper (litt for) høyt når jeg hopper.

«Ironisk nok, kjørte jeg i gang med å sende en fellesmail til alle i avdelingen.» – Click to Tweet

Sjefen hadde tidligere annonsert at hun hadde et mål om å redusere all unødvendig mailkommunikasjon, så i det jeg hadde sendt mailen kom hun løpende til kontoret mitt med høylytte “YES”!!! Og vi var i gang. I allefall sjefen min og meg. Jeg tenker de andre sakte men sikkert følger etter når de ikke lenger får raske svar av oss på mail.

Den siste måneden har jeg fortsatt sendt altfor mange unødvendige mail. Men jeg har blitt flinkere til å beherske meg. Nå har jeg begynt å ha en liste ved siden av pc’en med ting jeg må ta opp med sjefen når hun har tid. Og jeg føler virkelig det har hjulpet oss å kommunisere bedre. Vi slipper missforståelser som igjen fører til usikkerhet og 10 nye mail. Bonusen er gjerne en aldri så liten prat om privatlivet, over en kaffekopp i sofakroken.

 «Suksessen tvinger snart frem ytterligere innskrenking av utboksen min.» – Click to Tweet

(Jeg må bare ta ett skritt av gangen…) Takket være #DAGSCHRIS har jeg fått øynene opp for et alternativ til den digitale veien jeg nesten hadde glemt. Eller i allefall latt være å bruke altfor lenge.

«Jeg har fått øynene opp for et alternativ til den digitale veien som jeg nesten hadde glemt.» – Click to Tweet

Innlegget er republisert med tilltatelse fra Siri Flamme. Det originale blogginnlegget hennes finner du her. Tar du også utfordringen på strak arm?

1 reply »

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s